IMG_6011-350x233

Ambassadeur Stichting Heartbeat

De wereld staat op z’n kop wanneer je hoort dat je kind hartproblemen heeft. Jaarlijks overkomt het zo’n 1400 gezinnen en moeten er levensreddende operaties uitgevoerd worden.
Stichting Heartbeat biedt gezinnen die dit door moeten maken plezier en ontspanning door een vakantie of een leuk dagje uit te organiseren.
Daarnaast zet Stichting Heartbeat zich in om meer defibrillatoren in het straatbeeld te krijgen.

Stichting Heartbeat heeft een tweetal doelstellingen:

  • Het leveren van een bijdrage aan de levensvreugde van gezinnen, waarvan één of meer kinderen hartpatiënt is.
  • Zorgdragen voor een bredere aanwezigheid van Automatische Externe Defibrillatoren (AED’s) in het Nederlandse straatbeeld.

De impact voor een gezin waarvan één of meer van de kinderen hartpatiënt is, is groot. Zeker wanneer er langdurige ziekenhuisopnames noodzakelijk zijn, komen gezinnen onder druk te staan. Stichting Heartbeat zorgt in deze moeilijke periode voor een lichtpuntje. We bereiken dit door voor gezinnen met een hartpatiënt in de leeftijd van 0 tot 18 jaar gezinsvakanties en eendaagse activiteiten te organiseren. Altijd met plezier en ontspanning als uitgangspunt. Gezinnen met een hartpatiëntje kunnen zich per activiteit aanmelden. Om in aanmerking te komen voor een vakantie kunnen gezinnen zichzelf per mail opgeven. Natuurlijk kunnen ook anderen, zoals gezinnen in een soortgelijke situatie of medisch specialisten, een gezin opgeven. Na ontvangst van de aanmelding wordt er contact opgenomen met het gezin door een van onze vrijwilligers.

Stichting Heartbeat werkt verder aan een brede aanwezigheid van AED’s op diverse manieren. Middels HeartSafe projecten streven we naar hartveilige gemeentes, we zetten ons in om hartveilige evenementen te creëren en willen duidelijkheid scheppen in de plaatsing van AED’s.

Hieronder de prachtige opening van de droomvilla van de Stichting Heartbeat op 21 juni 2014 in Otterlo. Een geweldige plek voor gezinnen met een hartpatientje om te ontspannen en te relaxen. Samen met de kinderen de opening verricht. 27 gezinnen staan al geboekt.
Mooi he? Ik ben ‘n zeer trotse ambassadeur.

Stichting Heartbeat 21-06-2014

Logo_StichtingHeartbeat-1-495x143

http://www.stichtingheartbeat.nl