Vivian_Boelen_2010-1

Biografie

Vivian Boelen kwam na een studie Engels en PR bij Veronica terecht, waar zij omroepster werd en werkte op de afdelingen Pers & Publiciteit en Filmzaken.

Vanaf 1980 is zij freelance verbonden geweest aan de NOS-radio, Teleac en de KRO. Voor de KRO-radio presenteerde zij onder andere Postbus 900, Tussen wal en schip, Niemandsland, In antwoord op uw schrijven en klassieke programma’s.

Op televisie was zij het gezicht van het toeristische programma Lekker weg. Zij presenteerde Sport op zaterdag, samen met Aad van den Heuvel en Kees Jansma en Brandpunt in de markt, samen met Ton Verlind en Joost Middelhof. Bij RTL 4 was ze te zien als presentator van het RTL-Nieuws en Top Santé.

Sinds september 1995 heeft ze samen met Peter R. de Vries het programma Peter R. de Vries, misdaad verslaggever gepresenteerd, tot  Peter R. de overstap maakte naar SBS 6. Drie seizoenen  was  Vivian het gezicht van Het uur van de waarheid, maar ook maakte zij programma’s als Het leven gaat door, Lifestyle Exclusief, Dat overkomt altijd een ander en Opnieuw beginnen.

Sinds 2003 werkt Vivian weer freelance.  Zij presenteert al vele jaren nationale en internationale congressen en evenementen, waar zij optreedt als discussieleider / dagvoorzitter, interviewer en presentator. Zij onderstreept het belang van directe communicatie in al haar facetten.

Opdrachtgevers zijn/waren o.m. Unilever, Douwe Egberts, Nationaal Fonds Sport Gehandicapten, Nationale Nederlanden, Menzis, FGH, TPG Post, Ericsson, Cap Gemini, Vrij Uit, CSC, Sodexho, Sheila de Vries en Stephan Badal (couturiers), Nissan, Mercedes,  Peugeot, De Boer tenten, ABN Amro, Rabobank, ING, Wentink Events, Viacom, Ministerie van Verkeer en Waterstaat, DA Drogisterijen en de Ondernemersgroep van Almere.

Vanaf januari 2011 is Vivian radio presentator op Radio M – RTV Utrecht.

Op 8 juli 2013 werd zij voor vier jaar benoemd tot onafhankelijk technisch voorzitter van de ledenraad van de ANBO -de Algemene Nederlandse Ouderenbond- de grootste belangenorganisatie voor senioren.

Voor het goede doel heeft zij o.m. opgetreden voor Geleidehonden, Sophia Kinderziekenhuis, AMC, Child Care Program (waar zij voorzitter van was) American Chamber of Commerce, NFSG (gehandicaptensport.nl). Zij is ambassadeur van de Stichting Stop Poverty, de Stichting Heartbeat, het Genevergenootschap en de Kunstweek.

Ook is zij een veelgevraagde voice-over bij documentaires, bedrijfsfilms en commercials, zowel in de Nederlandse als in de Franse, Duitse en Engelse taal. Daarnaast speelt zij zo nu en dan mee in een hoorspel.